sobota 6. března 2021

Pár novinek

Tak co je nového:

Moc se mi zalíbila playline Barbie povolání - paleontoložka, Goddess blondýnka se zelenýma očima. V hrací partě zakotvila až na druhý pokus, protože když jsem tu první vydolovala z krabice, měla jedno oko natištěné těsně u nosu a to druhé, no prostě úplně jinde. Ta druhá vyfasovala nedávno MTM a na fotkách předvádí novou pletenou bundu a svetřík. To mi zbylo klubko žinylkové vlny a přemýšlela jsem, co s ním, nakonec jsem našla návod na bundu, trochu jsem si ho upravila, všila zkrácený zip a s pomocí korálků vyrobila šňůrky na stažení kapuce. Ta bunda je taková trochu sanktusácká a trochu jak pro medvídka, ale udělejte něco pro Barbie z žinylky, která se plete na šestkách jehlicích. Svetřík se zeleného melíru už jsem pletla potřetí, ale zkusila jsem větší a výraznější díry, každopádně je to poslední pokus, tahle vlna došla.

Další modrý svetřík předvádí Holiday 2010, i na něm se uplatnily korálky, tentokrát jako zapínání. Návod mám od Eriky. Pro holky jsem zas jednou postavila pokojíček a rovnou jsem použila nový moderní stolek, který konečně dostal druhý nátěr.

Do pokojíčku se pak nastěhovala trojice holek, která se podělila o nová kloubová těla z Wish - Ali. Fallen Angel, Jane Voulturi a novinka - Lea Princess Ballerina - Purple Dress - Kayla/Lea z roku 2012.  Vždycky jsem měla problém sehnat světlé tělo, tady mám spíš opačný, alespoň pro Leu by mohlo být o tón tmavší, ale ve skutečnosti to vypadá o dost líp než na fotkách. Nakoukl i Ryan, což je další novinka mezi Keny v hrací partě. 

A na závěr jeden můj splněný sběratelský sen - podařilo se mi sehnat Midnight Moon Princess, je to Mackie, křehká, jemná a tajemná. Krabka už byla načatá, na což mě prodejce upozorňoval, tak jsem alespoň neměla zábrany ji vybalit a umístit do vitrínky. 

PS
Jestli to někoho pobaví, tak ta bunda z žinylky, byl teda fakt mučivý tvůrčí proces:
Rantly jsou z glorie, takže jehlice 1 a žinylka dle návodu na obalu 6. Navíc jsem v šuplíku vzala Glorii, o které jsem si myslela, že je to tmavě hnědá, začínala jsem večer, a když jsem měla upletený kus, všimla jsem si ráno na světle, že je dofialova, tak už jsem to nechala tak, galanterky jsou teď stejně zavřené. Pak mi při zkracování zipu vyletěl jezdec a rvala jsem ho tam půl hodiny zpátky, pak jsem si zlomila nehet, jak jsem přenášela horní zarážku, pak mi připadalo, že by celé bundě udělaly dobře zdrhovadla na kapuce, tak jsem hledala vhodné korálky po všech krabicích (to ale zas udělalo velkou radost kočkám, Ness jsem našla zabořenou v krabici do půl těla a Mau jsem odchytla a sebrala jí pytlík kožešinových kuliček od čumáku), pak nastoupil Honza a vrtačkou mi zkrátil úchyt od zipu, což dopadlo dobře, ale zase jsem neměla žádný lak na zkráceného jezdce, takže je oprýskaný ... Njn jsou to hlouposti, kterých se chytáme, abychom nepropadli depce. Jak to krásně vystihla jedna známá:  ten okolní divnej svět přetloukáme vlastním mikrosvětem .....

Další fotky zde









20 komentářů:

  1. Lea je nádherná. všechny jsou hezké. to má člověk hned lepší náladu, když rozbaluje krabice, že? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) Je to tak. A zavzpomínala jsem si, když jsem páčila z krabice Moon, ona byla přikurtovaná ještě drátky a měla vlasy přišité do takového toho umělého pásku, co se musí vypárat.

      Vymazat
    2. Presne toto balenie mám najradšej :-) Drôtiky a prišité vlasy <3

      Vymazat
    3. Náhodou mi Mattel teď dělá samou radost - nové Fashionistas jsou v průhledném pouzdře na zip. Žádné prostříhávání se k Barbuše přes vrstvy rozervaného obalového materiálu :-) A ještě zbude taštička na zip.

      Vymazat
    4. To sa mi tiež páči, ešte som to teda nemala v rukách, ale mňa strašne vytáča, keď prišijú sukňu od róby a potom je v tom šifóne dierka, niekedy aj diera. Tak to má aj Daya a viančoky a narodeninové.

      Vymazat
    5. Ano. Já miluju hrací partu a miluju své přecpané vitrínky, potřebuju si Barbie vzít do ruky, prohlédnout si ji. Ale už pomalu chápu lidi, co nevyndají panenky z krabky - ty sběratelské jsou tam prostě všité. Moon samozřejmě měla také sukni přišitou. U IT tohle není - místo drátků a nití jsou tam mašličky a nemusím poničit krabici, když se chci na Integritku podívat, naopak v nich bydlí. Ale to pouzdro na zip na nové Fashionistas se jim teda povedlo.

      Vymazat
  2. Pěkné svetry, bunda se taky moc povedla.
    Stolek a křesla taky pěkně ladí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ze stolku mám velkou radost, po navoskování se kresba na dřevu krásně vyloupla a všechno sedí :-) A s bundou se čím dál víc smiřuju, i když mi nejdřív ještě před sešitím a finální úpravou připadala jak na velrybu.

      Vymazat
  3. Moc se mi líbí halenky a bunda z žinylky je parádní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Bunda mi připadala nejdřív podivná - ten rantlík je gloria, takže jehlice 1 a žinylka dle obalu nejmíň 6. Navíc jsem popadla Glorii, o které jsem si myslela, že je to tmavě hnědá, začínala jsem to večer, až když jsem měla upletený kus, všimla jsem si na denním světle, že je dofialova, tak už jsem to nechala tak, galanterky jsou stejně zavřené. Pak mi při zkracování vylétl jezdec ze zipu a zlomila jsem si nehet, jak jsem přenášela horní zarážku, pak jsem hledala vhodné korálky po všech krabicích (to ale zas udělalo velkou radost kočkám, Ness jsem našla zabořenou v krabici do půl těla a Mau jsem odchytla a sebrala jí pytlík kožešinových kuliček z čumáku), pak jsem neměla žádný lak na zkráceného jezdce, takže je oprýskaný, ale konec dobrý, všechno dobré.

      Vymazat
  4. Není santusácká, je hřejivá a pohodlná 😜 Tuhle baletu máme taky, je skvělá, ale na tělo zatím čeká. A taky je kandidátka na převlasení, ten kanekalon je děsnej 🙄
    Měsíční krásku jsem chvíli měla, ona je taková éterická, jako sen... 🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) Tak je to paleontoložka, tak potřebuje hlavně něco praktického, že :-D Tahle Lea má nádhernou malbu, ale to její origo tělo je teda děs, jestli časem seženu kloubové tělo o odstín tmavší, tak ji ještě jednou přehodím a tohle vyfasuje některá z dalších upírek. Moon jsem moc chtěla, celá ta kolekce je fajn.

      Vymazat
    2. U nás tu Leu původně dostaly holky, ale po čase jsem ji zabavila já, je opravdu nádherná 😊
      Já měla doma všechny tři, ale už vybalené. Monn a Star měly trochu šisnuté hlavy. Nejvíc se mi líbila asi Sun, ale měla od té koruny neskutečně zacuchané vlasy, to byl masakr je spravit. Ale jak píšeš, celá kolekce se moc povedla, i když u mě holky nezůstaly 😉

      Vymazat
    3. Ty Ley baleríny byly myslím dvě - jedna měla šedomodrý topík a druhá právě dofialova, což by měla být tahle. Šly myslím rok po sobě, 2012 a 2013 a byly si teda hodně podobné.

      Vymazat
  5. Žinylková bunda a svetříky jsou parádní.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja vás všetky babuľky, čo šijete, štrikujete, hačkujete a tak ďalej na Barbie neskonalo obdivujem. Ja to neviem ani na ľudí, nieto ešte v takejto mini mierke.
    Takéto kĺbové telíčko mám aj ja doma, myslela som si, že oživím Jane Vultiry, nakoniec išla z domu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě je to dané tím, že jsme a) zavření doma b) pořád je tu ten pytel melírových zbytků od Jany a to teda nikdy nevím, co z toho nakonec vyleze, takže mě to i baví. A občas přihodím něco ze svých zbytků, to byla ta žinylka. Pak oprašuju staré dovednosti, které mi stihla předat babička, ona byla na veškeré ruční práce opravdu třída a se mnou teda měla těžkou práci :-).

      Vymazat
  7. Vidím, že doma máte o zábavu rovnako postaranú ako i my, keď začneme tvoriť.😀 S mačkami sa nedá nikdy nudiť. Život i ten pri "zavretí" je hneď o dosť krajší.💓
    Späť k samotným bábikám. Ja som mala presne túto Kaylu, mala som ju na kĺbovom tele od Fashionistas Raquelle, ktoré bolo vždy v nádychu do ružova a celkom sa to dalo. Jane ako upírke asi najviac sadlo.
    Moon Princess je ozaj étericky božská Mackie. Gratulujem k splneniu snu.
    Žinilkový svetrík sa vydaril, napriek všetkým veciam, ktoré bránili k jeho dokončeniu. Aj modrý svetrík na Holiday Mackie je krásny.👍🥰🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že jsem si alespoň ověřila, že se prostě nenudíme. Ale jsou to tak trochu "vynucené" činnosti, nechci tím říct, že bych jinak nešila a nepletla, asi tušíš, jak to myslím.

      Vymazat