pátek 8. října 2021

Harrachov s BMR Mbili

I letos se povedlo vypadnout na pár dnů na dovču a toulat se mimo město. Začnu od konce - na pár dnů do Harrachova nás doprovodila BMR Mbili. Fotky jsou z couru kolem potůčku Zlatý ručej, cesta kolem něj vede až za hranice do Polska, všude tam kvetly hořce, minipotok se klikatil lesem a na něm byly minivodopádky tak přesně 1:6.

Další sada fotek je z toulání kolem rašelinišť Jizery a Safírového potoka.

A něco málo bez Mbili je z Harrachova a z místní sklárny.

Další fotky zde





10 komentářů:

  1. To vypadá krásně! Hlavně ten potok 1:6, ten je opravdu dokonalý. Ten lesík ve velikosti Mbilči má svoje kouzlo. A hořce!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera <3 chvíľu som pozerala na tvoju Mbili a nešlo mi do hlavy, čo mi na nej nesedí a potom mi došlo, že na rozdiel od mojej nemá "hovienko", hoci to som jej chcela rozobrať ako prvé a aj po roku ho má :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) Mně ten její drdol pořád nějak neseděl, tak jsem jí vlasy rozpustila, pak jsem si teda nadávala, protože než se vlasy vyrovnaly a začaly splývat, pár dnů to trvalo. A do copánků se mi teda nechtělo sahat horkou vodou.

      Vymazat
  3. Krásné fotky, i Mbili se dovolená určitě líbila. Moc ráda s Tebou i s panenkami cestuji. Mám možnost poznávat místa, která asi nikdy nenavštívím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) Já se zas ráda procházím s Tebou pomocí Tvého blogu.

      Vymazat
  4. V Harrachově jsem byla mockrát, ale kolem tohodle potoka jsem nikdy nešla. A i když mám babi v Jablonci nad Nisou, Jizerky neměla moc ráda, takže na Jizerce jsem nikdy nebyla. Musím to ještě dohonit. Každopádně děkuji za krásné fotky, ta příroda je prostě kouzelná :-) Ve sklárně jsme byli kdysi na exkurzi se školou, i v brusírně a to jsem tedy zírala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatý ručej - ona to není nějaká třeskutě vytížená turistická trasa, Honza měl v Harrachově soustředění šermu, takže se potil v tělocvičně, a já měla cca 2-3 hoďky projít se někde kolem Harrachova s Mbili a s foťákem, tak jsem si našla trasu kolem potůčku a nakonec se mi tam fakt líbilo. Koukla jsem i do muzea skláren - krásné věci.

      Vymazat
  5. Krásny výletik ste si spoločne s Mbili užili.😎 Podobne ako Nikky, aj ja som chvíľku váhala, čo je na Tvojej BMR Mbili iné a až potom mi to konečne zaplo, že nemá drdol. Ja ju mám rada úplne celú i s drdolom, je aspoň taká iná od mojich ostatných Barbie.😀
    Mini potôčik je presne stvorený pre výletík s bábikami.
    Mojej nebohej babke by sa návšteva sklárne veľmi páčila, mala rada české sklo, sama zbierala rôzne vázičky celý život.🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) No když už jsem drdol jednou rozpustila, nešlo to dost dobře vrátit, ale nakonec nelituju. Muzeum i sklárna byly moc zajímavé, jenom potom v brusírně mi to přišlo takové opuštěné - velká dlouhá hala a jen pár lidí.

      Vymazat