neděle 9. ledna 2022

Sukně z vánočních stuh

Na konci roku jsem uklízela vánoční obalový materiál a našla zbytek kostkované stuhy v červené, zelené a zlaté. A protože jsem už dlouho chtěla zkusit šití skladů pomocí papírového vějířku, ušila jsem ze stuhy sukni.
Sametový černý topík jsem šila už před časem pod copánkový svetr, na posledních dvou fotkách v albu se v novém ještě nedokončeném ohozu u šicího stroje předvádí Barbie Spring in Tokyo.

K topíku jsem pak ještě došila zapínání, a protože kousek stuhy zbyl, vznikla druhá sukýnka a druhý černý sametový top, tentokrát jsem střih okopčila podle korzetu, který nosí Dandelion. Z první stuhy zbylo asi tak 5 cenťáků, ale mezitím jsem narazila ještě na tmavorůžovou stuhu se zlatým okrajem, a tak vznikla třetí sukně a třetí top z černého sametu. Do nich se naparádila Barbie Holiday 2018 a Mistress of ceremonies. A první focení v novém roce mohlo začít.

Další fotky zde













Pro ty, kdo si chtějí zkusit fintu s pravidelnými sklady podle vějířku, zkoukněte tohle video:

https://www.youtube.com/watch?v=enbq_41fTKA&list=RDCMUC2ja3_CotoU80IB_s0P03xg&index=4  čas cca 8:40.
Na tuhle prťavou sukni jsem použila šířku skladu 8mm a radši jsem si to nejdřív narýsovala na pruh papíru, a pak teprve skládala, přece jenom v těchhle rozměrech je vidět každá nepravidelnost


14 komentářů:

  1. Wau Peti, to je dokonalosť :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké sukýnky. Povedly se Ti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Z té kostkované stuhy se šilo dobře, ale z té růžové to byl horor - řídká, stahovalo se to. Prostě na to ty stuhy určené nejsou.

      Vymazat
  3. Sukýnky jsou moc pěkné, topy jsou tak parádní.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné sukýnky z obyčejné stuhy, jsi moc šikovná. Koukám že "kurs šití" měl u tebe velký úspěch. Moc se mi líbí topík, ten úplně vlevo. Ten bych mohla vyzkoušet uplést.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) Kurz šití byl teda hlavně na kabelky a bytové doplňky jako polštářky, prostírání atd, ale je pravda, že všechno chce cvik a mě to dokopalo víc šít. Určitě by šly topíky uplést :-)

      Vymazat
  5. Nádherná vianočná "kolekcia", neviem, ktorý outfit mám obdivovať skôr.😍 Presne i u mňa tento typ kára vyvoláva pocit pravej vianočnej nálady.🎄 Čiery samet je krásna látka. Skvelá kombinácia. Návod raz iste vyskúšam. Díky.😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Tak jestli zkusíš, tak pak ukaž fotečku, určitě to budeš mít krásné :-)

      Vymazat
  6. Super nápad, sukýnky vypadají velmi dobře. Ale ta Mistress, to je prostě bohyně, pro mě určitě jedna z top barbie, je dokonalá. Její fotky jsem si velmi užila ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) Mám ji moc ráda, ona je taková správná mrcha, vůbec všechny jazzovky jsou povedené.

      Vymazat