sobota 30. dubna 2022

Čarodějnice ve skalách

Kterou panenku si vezmete s sebou na focení, když je zrovna 30.dubna? Ano, správně, nejlépe čarodějnici. Sbalila jsem na výlet do pískovcových skal jednak Minervu McGonagallovou a jednak Bellatrix Lestrangovou, focení se odehrálo cestou na Drábské světničky a musím říct, že čarodějky měly u kolemjdoucích turistů celkem úspěch, někteří si je nafotili zpovzdálí, někteří  po dohodě i zblízka a padla i jedna nezapomenutelná hláška: "Paní a budete je taky upalovat?"  Ne milé děti a vážení turisté, nebudu je upalovat, jsou to sběratelské kousky a mě prosím také neupalujte, díky :-) 

Další fotky zde














16 komentářů:

  1. Fotky jsou to krásné, oběma to ve skalách moc sluší.
    Jenom mi vrtá hlavou, jestli se do Českého ráje přemístily, nebo jestli v tom mělo prsty nějaké zlolajné rafinované přenášedlo.
    Každopádně ubližovat zahraniční čarodějnické návštěvě by byla lumpárna, to si měli kolemjdoucí dobře rozmyslet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) No věta Paní a budete je taky upalovat mi teda bude znít v uších dlouho :-) Zvlášť když co se týká pálení čarodějnic je asi mé přirozené místo bohužel u toho kůlu s roštím okolo :-D Ale vzpomínám si na jednoho Pratchetta, kde upalovali čarodějnici, která si vycpala sukně dynamitem a pozvala přihlížející aby šli blíž a dobře se dívali, to by možná byla cesta :-D

      Vymazat
  2. Tak tieto témy /+halowen/ fakt nemusím. U nás ani taká tradícia asi ani nie je. Ale nafotené a ušité to máš fakt pekne. Veľmi sa mi páči kostým a látka naň u prvej čarodejnice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. No u nás se halloween původně neslavil, to je pravda, ale nevadí mi, čarodějnice se ale 30.dubna pálí co já pamatuju :-) Obleky jsem tentokrát nešila, je to jejich oblečení od výrobce, jsou to panenky od Disney podle Harryho Pottera.

      Vymazat
  3. Túto tradíciu nepoznám, ale asi si konečne niečo o tom naštudujem :-) Fotky sú krásne a tá príroda. Muselo to byť veľmi zaujímavé, keď Ťa zastavovali okoloidúci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, myslela jsem, že Valpuržina noc se slaví i na Slovensku, asi si o tom taky musím něco zjistit.

      Vymazat
  4. Nádherná procházka v krásném lese, opět hezké fotky.
    Holky se určitě přemisťovaly na koštěti, ale to schovali do skalní dutiny.
    Kdysi dávno jsem si udělala takové krásné létací koště: březové koště a nato jsem namontovala řídítka z dětského kola. Oblékla jsem se hezky po čarodějnicku a jela jsem do práce autobusem (jinak jsem chodila pěšky). Řidič se tak smál že jsem nemusela ani platit jízdenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :-) Řidič se třeba bál, že přišla konkurence a přetáhne mu cestující :-D. Mně jednou věnovali kolegové k 30.dubnu řidičák na koště a bylo u toho i malé roztomilé košťátko tak 1:12 A jednou jsem vyráběla košťata na čarodějnou party pro Barbuchy a pomocí nití se snažila nafotit jak létají :-)

      Vymazat
  5. Krásné fotky.Belatrix je nádherná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Z té sady jsem si sehnala hlavně děvčata, chlapi nejsou nepovedení, ale vadí mi ty gumové vlasy, škoda, takový Snape nebo Sirius jsou jinak fajn.

      Vymazat
  6. Na Drábských světničkách jsme byli tak dva roky zpátky, ale bez čarodějnic ;-) Holkám, respektive dámám, tohle prostředí vyloženě svědčí, krásné fotky. A je dobře, žes je neupálila, byla by jich škoda ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Je tam moc krásně. Jinak čarodějnice plastové páliti - velkou újmu od rozzuřené sběratelky utrpěti :-D

      Vymazat
  7. Jo, Bellatrix to sluší - Davidova favoritka z celého H.P. 😉 !

    OdpovědětVymazat